Program


Éhség

Éhség

Lírai napló, önéletrajz, egy testi- és lelki állapot tükre, netalán egy író agyszüleménye? Knut Hamsun regénye egy kissé mindegyik, de egyik sem egészen. A norvég író világirodalmi remeke, az Éhség 1890 óta rengeteg nyelven látott napvilágot, az éhező fiatal író története megkérdőjelezhetetlen értéke a modern norvég és európai prózairodalomnak.

Knut Hamsun: Éhség

Bemutató időpontja: 2020. 03. 11.
Fordító: Pap Vera-Ágnes

Knut Hamsun regénye alapján írta Sándor Júlia és Nagy Péter István

A Trafó és a Vörösmarty Színház közös produkciója.

Lírai napló, önéletrajz, egy testi- és lelki állapot tükre, netalán egy író agyszüleménye? Knut Hamsun regénye egy kissé mindegyik, de egyik sem egészen. A norvég író világirodalmi remeke, az Éhség 1890 óta rengeteg nyelven látott napvilágot, az éhező fiatal író története megkérdőjelezhetetlen értéke a modern norvég és európai prózairodalomnak. De mi van, ha mégse? Az Éhség regényesen, de hétköznapi kíméletlenséggel mutatja be egy boldogulást kereső fiatalember kálváriáját, és felvillantja egy hosszú írói pálya kezdetét. De mi van, ha egyszer történik valami, és rögtön megkérdőjeleződik minden küzdelmesen megteremtett érték, megszerzett dicsőség?

Az alkotók az ígéretes fiatal tehetséget és az érett író ellentmondásos alakját, egy művészi pálya  kezdő- és végpontját állítják egymás mellé egy személyes hangvételű előadásban.

Szereplők: Domokos Zsolt, Dunai Csenge, Galkó Balázs, Nagy Norbert, Pallag Márton, Pálya Pompónia
Zene: Dargay Marcell I Dramaturg: Sándor Júlia I Látványtervező: Devich Botond e.h. I Operatőr: Vincze Alina I Videó: Virág Balázs I Sound design: Csizmás András I A látványtervező munkatársa: Pestalits Benjámin I Kamera asszisztens: Tóth Artúr I Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Rendező: Nagy Péter István e.h.